Babushkapinnar eller att bryta ner en mango

infor_babushkapinnar

På vardagarna leker många piffiga babushkor med sina barnbarn i lekparkerna. Mjuka utanpå men barska inuti. Ungefär som en mango. Jag skalar av det lädriga skalet med en potatisskalare och skär sedan ner fruktköttet i en blender med en skalkniv. Runt runt den platta kärnan. Den här gången kramade jag om kärnan med handen tills den inte hade mer att ge. Sedan gjorde jag en smoothie som blev isglass.

I övrigt är det svårt att inte tänka på apartheid i Israel idag. I flera israeliska städer har arabiska arbetare stoppats från att gå till jobbet den här veckan. De sprider rädsla genom sin etniska samhörighet med knivbeväpnade ungdomar. I helgen ställde vi in ett besök hos en vän utanför Jerusalem. Själv lämnar han och hans fru inte huset i onödan just nu. De är nygifta. Och araber.

Babushkapinnar

glasspinnelitenDu behöver
: isglassformar eller något påhittigt & fryståligt samt sushipinnar
en mogen mango
en deciliter hallon, frysta går bra
en deciliter yoghurt
gärna ingefära, riven färsk eller det som blev över av hämtsushin
några kvistar mynta.

Kör i blender, food processor eller mixa med stav.
Häll upp i frysdon och stick i pinnar.
Vänta några timmar och överraska någon du tycker om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *