Jag har vaknat nu

Syrlig sockerkaka

Lilla bus i magen har tillåtit mig att äta sedan ett tag tillbaka och kanske finns till och med kraft att laga mat igen. Jag hoppas det. I alla fall tillräckligt för att de senaste 24 timmarna göra potatisgratäng, frukostbullar, sockerkaka och påbörja ett fläderblomssaftexperiment.

Nu sitter jag med fötterna i ett kallt bad på balkongen och lyssnar medan citronerna i trädkronan utanför balkongen gulnar och ärtskotten skjuter upp ur planteringsjorden. Sommaren har varit här den här veckan men verkar dragit sig tillbaka innan den väntas slå till med full kraft om några veckor. Morgnarna har varit lekparksvänliga men eftermiddagarna har vi fått kura hemma med saft, melonbitar och potträning medan utomhuset bakats i värmen. Så glad att kunna evakuera till Sverige, familj och vänner i juni.

Syrlig sockerkaka

Vispa jättepösigt
: 2 ägg
; 2 deciliter socker

Smält och koka upp
: 50 gram smör
& 1 deciliter mjölk

Riv det yttersta gula skalet av 1 citron och pressa ½ deciliter juice, blanda ihop med sockersmeten och smörkoket.

Blanda
: 3 deciliter mjöl
; 2 teskedar vaniljsocker
; 1 ½ tesked bakpulver

Rör snabbt ihop detta med smeten.
Smörj och bröa en kakform.
Häll i smeten och ploppa ned frusna bär. Gärna olika sorters vinbär.
Grädda långt ned i ugnen 175 grader i 40 minuter.
Slicka under tiden skålen tillsammans med två-åring.

 

3 Responses to “Jag har vaknat nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *